Rodbehandling 2017-11-29T14:00:22+00:00

SANADENT BEHANDLINGER

TANDBEHANDLING OG FOREBYGGELSE

BEHANDLING

RODBEHANDLING

Rodbehandling betyder behandling af betændelse i tanden rod/rødder. Tandens inderste kerne består af nerve og blodkar. Når en tand får en betændelsestilstand, vil der være bakterier inde i denne kerne. For at fjerne betændelsen, skal tanden rodbehandles. Det betyder, at tandens indhold af nerve og blodkar fjernes, og at der laves en rodfyldning.

Betændelse i en tand kan være akut eller kronisk. Akut betændelse er ofte forbundet med tandpine. Ved rodbehandling fjernes det tryk, som betændelsen skaber i tanden, og derfor ophører tanden med at gøre ondt. Kronisk betændelse er oftest symptomløse, og viser sig ved en tandbyld. Her har kroppens forsvarsmekanisme sørget for at tage trykket af tanden ved hjælp af tandbylden. En sådan tand er naturligvis syg, og skal behandles, også selvom den ikke gør ondt. Uden behandling kan betændelsen sprede sig til nabotænder eller andre anatomiske strukturer, f. eks. bihulerne, hvis tanden er tæt på disse.

Rodbehandlede tænder er skrøbelige, dels da de er udhulede, og dels da de pga. manglende blodcirkulation i tanden, tørrer ud og bliver skøre. Vi anbefaler at rodbehandlede tænder bliver kronede for at mindske risikoen for, at tanden efterfølgende flækker ved brug.