Parodontose 2017-11-29T13:59:50+00:00

BEHANDLINGER

TANDBEHANDLING OG FOREBYGGELSE

BEHANDLING

PARODONTOSE

Parodontose – også kaldet paradentose – betyder tandkødsbetændelse, og det er en sygdomstilstand, som påvirker flere og flere mennesker. Sygdommen er bl.a. kendetegnet ved fordybede tandkødslommer (mellemrummet mellem tanden og tandkødet) og tendens til blødning fra tandkødet. Ubehandlet parodontose kan føre til, at tænderne bliver mere og mere løse og evt. til sidst falder ud. Man kan have parodontose på 1 eller flere tænder. Sanadent tandlægerne har en række medarbejdere, som er specielt uddannet til at behandle parodontose.

Der er principielt to forskellige behandlingsformer:
1. Målrettet rensning af tandkødslommerne
2. Parodontalkirurgi

Hvis du får konstateret, at du har parodontose, starter behandlingsforløbet med en målrettet undersøgelse, hvor vi bl.a. måler dybden af tandkødslommerne for at målrette den efterfølgende behandling. Efterfølgende får du renset tandkødslommerne med jævne mellemrum (typisk hver 3.-4. måned) for at sikre, at infektionen ikke udvikler sig. Tandrodsrens holder sygdommen i ave og har til formål, at den ikke skal udvikle sig. Du kan også opleve en forbedring i din tilstand.

Hvis tandrodsrens ikke er tilstrækkeligt, er det muligt at fjerne betændelsen kirurgisk. Det er en operation, som vi er specielt uddannet til at foretage hos Sanadent tandlægerne